Yleisohjeita museovierailuun

Kuva: Lahden museot, kuvakokoelmat, Eetu-Pekka Heiskanen.

Yleisohjeita museovierailuun

 • Mastolassa saa valokuva ja videokuvata vapaasti, mutta salaman käyttö on kielletty.

 • Mastolan näyttelyiden museoesineet ovat suojassa lasivitriineissä. Museossa on kuitenkin esillä paljon esineitä, joihin saa luvan kanssa koskea. Nämä esineet on merkitty erikseen. Henkilökuntamme opastaa tarvittaessa paikan päällä.

 • Museon aulasta löytyy narikka, johon pyydämme jättämään paksut ulkovaatteet ja suuret reput museovirailun ajaksi. Narikassa on lukolliset lokerot.

 • Oppilaat ovat koko museovierailun ajan opettajan vastuulla. Museon avoinnapitohenkilökunnalta voi kysyä neuvoja ja he opastavat toimintaosaston laitteiden käytössä.

  1. Saapuessasi museoon tulet museon sisääntuloaulaan, josta löytyy museon lipunmyynti ja informaatiopiste.
  2. Vaatteiden säilytystilat ovat lipunmyynnin takana. Sieltä löytyvät myös lukittavat lokerot, joihin pitää jättää reput ja isommat laukut museokäynnin ajaksi.
  3. Museon WC-tilat löytyvät näyttelytilan perältä molemmista kerroksista.
  4. Sisääntulokerroksessa on käytettävissä tarpeen vaatiessa myös hissi alakerran näyttelytiloihin. Jos tarvitset hissiä, kysy apua museon asiakaspalvelijoilta lipunmyynnistä.
  5. Sisääntuloaulassa sijaitsee myös museokauppa.
  6. Näyttelytiloissa oleviin esineisiin ja teoksiin ei saa koskea. Älä koske myöskään vitriineihin. Museossa on erikseen vapaasti käytettäviä esineitä ja laitteita.
  7. Tehtäviä tehdessäsi jätä tilaa myös toisille ja tarkastele esinettä tai teosta hieman kauempaa. Näyttelytilojen vitriinejä tai seiniä ei voi käyttää kirjoitusalustoina. Kirjoitusalustoja voit pyytää Mastolan henkilökunnalta.
  8. Liiku ryhmän mukana ja noudata opettajan ohjeita. Siirry rauhallisesti paikasta toiseen, älä juokse. Näin huomioit myös muut museokävijät.
  9. Museossa ei tarvitse olla täysin hiljaa, vaan voit myös kysyä ja keskustella, kunhan noudatat annettuja ohjeita. On kohteliasta myös pitää kännykkä kiinni tai äänettömällä museovierailun ajan.