Suloiset sankarit – eläimet suomalaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa

Millaista on tehdä elokuvaa, kun näyttelijäkaartiin kuuluu myös eläin?
1.10.2021 ‐ 5.11.2023
Arkistoitu

Millaista on tehdä elokuvaa, kun näyttelijäkaartiin kuuluu myös eläin? Ainakaan yksikään otos ei ole samanlainen kuin edellinen!

Tässä näyttelyssä kuvausten maailma käännetään päälaelleen, asettamalla eläimet tähtirooliin.

Aiheesta kertovat muun muassa elokuvaohjaajat ja käsikirjoittajat, sekä samalla nähdään, kuinka nykyään eläinnäyttelijöitä valmistellaan rooleihinsa. Mitä pitää ottaa huomioon, kun käsikirjoitusta ja roolia eläimelle mietitään? Entä mitä tapahtuu silloin, kun tähtinäyttelijä päättääkin ottaa jalat alleen kuvauspaikalta?

Suomen elokuva- ja tv-sarjojen suloisia sankareita esitellään tähtiprofiilien kautta. Ihastelun kohteeksi pääsevät muun muassa poliisikoira Jami, Putti-possu, kuin myös Poku-hevonen.

Näyttelyssä pääsee katselemaan sekä selaamaan elokuvien ja tv-sarjojen tekemisestä koostuvaa materiaalia ja näyttelijöiden haastatteluja.

Näyttelyssä sukelletaan myös alan synkempiin puoliin. Esille tuodaan elokuvateollisuuden haittavaikutuksia eläimille ja kysymyksiä eläinten kohtelusta. Tekijöiden tiedostaessa epäkohdat, on näytteleminen hauskaa myös eläinystävillemme!

Kuva: Poika ja ilves -elokuvan kuvauksista. Kuva: Seppo Louhi.